Hovedretter

Italienske schnitzler på grov hokkaidomos

Du kan krydre hokkaidomosen efter behag med hvidløg, ingefær, appelsin, citron, chili, hakkede friske krydderurter og meget mere

Italienske schnitzler på grov hokkaidomos til 4 personer

INGREDIENSER

4 tynde kalveschnitzler
frisk salvie
4 skiver parmaskinke
salt og peber
olie til stegning

FRITTER
1 selleriknold
25 g olie
salt og peber

MOS
500 g hokkaido, renset vægt (ca. ½ hokkaido)
2 dl vand eller hønsebouillon
fintrevet skal af 1 økocitron
+ 1-1½ spsk. af saften
salt og peber
50 g smør
rucola eller salat

Opskrift - sådan laver duiItalienske schnitzler på grov hokkaidomos

1. Bank kødskiverne flade med hånden. Læg en skive skinke og lidt salvie på, krydr med salt og peber og fold dem sammen. Luk evt. med en tandstik.

2. Skræl sellerien, og skær den i tykke stave. Vend dem med olie og peber på en plade med bagepapir. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter. Drys med salt.

3. Skræl hokkaidoen, og fjern kernerne. Skær kødet i grove stykker. Bring vand/bouillon og citronsaft i kog, kom stykkerne i og kog dem møre under låg i 5-10 minutter. Hæld vandet fra, men gem det. Mos med en kartoffelmoser eller ske, og juster tykkelsen med kogevandet. Smag til med citronskal, evt. mere saft og salt og peber.

4. Steg schnitzlerne i et par minutter på hver side i lidt olie, så de er færdige samtidig med resten.

5. Anret med mos og fritter og lidt rucola eller salat.

PRØV OGSÅ: Schnitzler med det hele

Læs mere om: