Hovedretter

Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat

Hvem siger, at boller i karry ikke kan være lavet af fisk? Hak din egen fars, form den til runde fiskeboller, og lad dem simre i en fyldig karrysauce. Her får du opskriften på fiskeboller i karry med porrer og æblesalat

Fiskeboller i karry med porrer og æblesalat

Tid: 25 minutter. Kogetid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g torskefilet
1 tsk. salt
1 æg
1 spsk. majsstivelse, f.eks. Maizena
ca. ½ dl mælk
2 porrer
 
 
KARRYSAUCE
1 løg
2 spsk. smør til stegning
1-2 spsk. karry
3 spsk. hvedemel
½ l mælk
salt
 
ÆBLESALAT
4 æbler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 lille bakke karse
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR
4 dl ris
1 citron
 
PRØV OGSÅ: Asiatisk suppe med fiskeboller
 

Opskrift - sådan laver du fiskeboller i karry med porrer og æblesalat 

 
1. KARRYSAUCE: Pil og hak løget fint, og steg det i smør i en gryde, til det er klart. Drys med karry og mel, og lad det stege i 1 minut under omrøring. Pisk mælken i, lidt ad gangen, med et piskeris. Lad saucen koge i 15 minutter. Blend den direkte i  
gryden med en stavblender, og smag til med salt.
 
2. TILBEHØR: Kog risene efter anvisningen på emballagen.
 
3. Skær torskefileten i små tern. Blend fisk, salt, æg og majsstivelse sammen i en minihakker eller blender. Justér konsistensen med mælk, til farsen er sammenhængende, men ikke for tynd. Måske skal du ikke bruge al mælken. Form farsen til små runde boller, og læg dem i en stor pande. Rens porrer, skær dem i skiver, og drys dem over fiskebollerne. Hæld karrysaucen over. Lad  fiskebollerne simre under låg i ca. 10 minutter ved svag varme.
 
4. ÆBLESALAT: Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i smalle både. Rør olie, eddike og klippet karse sammen i en skål. Vend æbler og dressing sammen, og smag til med salt og peber.
 
5. SERVERING: Servér fiskebollerne direkte fra panden med kogte ris, æblesalat og citron skåret i både.
 
TIP: Du kan bruge sejfilet til fiskefarsen i stedet for torsk. Det er en del billigere.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Tirsdag: Forloren hare med hvidløg og rosmarinsauce – få opskriften her

Onsdag: Grøntsagssuppe med perlebyg – få opskriften her

Torsdag: Kyllingebryst med persillesauce og lynstegte rodfrugter – få opskriften her

Fredag: Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti – få opskriften her