dhal
Hovedretter

Dhal med kokos og aubergine

Start ugen med en indisk dhal – blød, lækker og fuld af næring. Her får du opskriften på dhal med kokos og aubergine

Dhal med kokos og aubergine 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
2 auberginer
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
2 løg
3 fed hvidløg
2-3 cm frisk ingefær
smør eller kokosolie til stegning
2 spsk. stødt gurkemeje
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt koriander
300 g røde linser
1 dåse hakkede tomater
2 dåser kokosmælk
saft af 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber 
 
 
TIL SERVERING
naanbrød
græsk yoghurt 
ristede kokoschips
½ bundt frisk koriander
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PRØV OGSÅ: Dhal med blomkål, gule linser og tomat
 

Opskrift - sådan laver du dhal med kokos og aubergine 

1. Tænd ovnen på 175°. Skyl auberginer, og skær dem i runde skiver på ½ cm’s tykkelse, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne. Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør eller kokosolie i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med i et par minutter. Skyl linserne, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater og kokosmælk. Bring retten i kog. Rør ofte – linserne brænder nemt på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte. Vend aubergineskiverne i, pres limesaft over, og krydr med salt og peber.
 
2. SERVERING: Servér med lunet naanbrød, og top hver portion med græsk yoghurt, kokoschips og plukket koriander.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Tomatsuppe med oksekødboller og croutoner – få opskriften her

Onsdag: Æggewraps med laks og avocado – få opskriften her

Torsdag: Rugbrødssandwich med hønsesalat – få opskriften her

Fredag: Nudelsalat med okseskiver og spicy dressing – få opskriften her