Hovedretter

Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager

Tag oksebøfferne ud af køleskabet i god tid, så de ikke er iskolde, når de kommer på panden. Her får du opskriften på bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager

Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager til 4 personer

Tid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
4 oksebøffer, f.eks. ribeye
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
MIDDELHAVSGRØNTSAGER
1 rødløg
250 g små tomater
1 squash (gul eller grøn)
olivenolie til stegning
250 g friske hvide bønner
2 modne avocadoer
 
SPICY PERSILLEOLIE
1 bundt bredbladet persille
1 frisk rød chili
1½ dl olivenolie
 
PRØV OGSÅ: Bøffer med squashsalat og kartoffelbåde
 

Opskrift - sådan laver du bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager 

 
1. Pensl bøfferne med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg bøfferne i 3 minutter på hver side på en (grill)pande. Skær dem i skiver lige før servering.
 
2. SPICY PERSILLEOLIE: Skyl og nip persillen. Skyl chilien, fjern kernerne, og hak chilien groft. Kør persille og chili sammen til en grov pasta i en blender eller minihakker. Rør persillepastaen sammen med olivenolie.
 
3. MIDDELHAVSGRØNTSAGER: Pil rødløg, og skær det i både. Skyl og halvér tomaterne. Skyl squashen, og skær den i skiver på langs. Steg squashskiverne i lidt olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side, og tag dem af panden. Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Steg løg og tomater i olie på en pande i 3 minutter. Tilsæt squash og bønner, og vend det hele rundt på panden. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Anret grøntsager og avocado på et fad sammen med bøf og persilleolie, og servér straks.
 
TIP: Dryp også persilleolien over pastaretter, salater og purerede supper.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie - Få opskriften her

Onsdag: Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter - Få opskriften her

Torsdag: Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner - Få opskriften her