Hovedretter

Bagt laks med pasta og grøntsagschips

Når frisk grønkål bages i ovnen, bliver den sprødt som chips, men bevarer den høje næringsværdi. Her får du opskriften på bagt laks med pasta og grøntsagschips

Bagt laks med pasta og grøntsagschips 

Antal personer: 4. Tid: 30 minutter
Ovntid: 15 minutter
 
 
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g fersk laks
2 spsk. tørrede chiliflager
saft af 2 limefrugter
500 g frisk grønkål
4 spsk. rosiner
4 spsk. olivenolie
1 spsk. flagesalt
 
TOMATSAUCE
1 løg
300 g knoldselleri
4 gulerødder
2 spsk. olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater (ca. 800 g i alt)
1 spsk. tørret oregano
2 spsk. balsamicoeddike
salt og friskværnet peber
 
TILBEHØR
400 g tørret pasta
 
PRØV OGSÅ: Indbagt laks med flødeost
 

Opskrift - sådan laver du bagt laks med pasta og grøntsagschips 

 
1. TOMATSAUCE: Pil og hak løg fint. Skræl selleri og gulerødder, og hak begge dele fint. Steg løg i olie i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt selleri og gulerødder, og steg i 3-4 minutter. Tilsæt tomat, oregano og balsamico, og lad saucen simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
 
2. Tænd ovnen på 200°. Læg laksen i den ene side af en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med 1 spsk. chiliflager, og pres limesaft over. Skyl og tør grønkålen, og pluk den i mindre stykker. Fordel grønkålen i den anden side af bagepladen. Drys rosiner og 1 spsk. chiliflager over kålen. Dryp med olivenolie, og krydr med flagesalt. Sæt laks og grønkål i ovnen i 12-15 minutter.
 
3. TILBEHØR: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Anret pasta med tomatsauce. Pluk laksen i mindre stykker, og fordel dem på pastaen. Drys med grønkålschips.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Krydret kyllingebryst med røsti og bagte grøntsager - få opskriften her

Onsdag: Krydrede svinekoteletter med kartofler, æbler og svesker - få opskriften her

Torsdag: Perleotto med rødkål og bagt butternutsquash - få opskriften her

Fredag: Appelsinstegt and og rissalat med bønner og mandler - få opskriften her