
Mad
Hornfisk med persille og hvidløg
5. juli 2010af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er ristet hornfisk med persille og hvidløg. Få opskriften her
Hornfisk til 2 personer:
ca. 400 g hornfisk i filet
rugmel
smør og olie til stegning
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
3 spsk. citronsaft
½ tsk. tørrede chiliflager
3 fed hvidløg i tynde skiver
½ bundt bredbladet persille, hakket
Tilbehør:
100 g blandet salat
lidt olie og eddike til salaten
½ kg kogte nye kartofler
citronbåde
Sådan gør du:
Tjek dine hornfisk for ben, og klip finnerne af dem. Del dem i stykker på ca. 15 cm, og klap dem sammen med skindsiden udad. Vend dem i rugmel, og steg dem i lidt smør og olie på en varm pande. Dine hornfisk skal være gyldne og gennemstegte.
Kom imens smør, olie, citronsaft, chiliflager, hvidløg og persille i en kasserolle, og lad det simre i et par minutter. Hæld den varme dressing over fiskene. Servér straks hornfisk med kartofler, salat og citron.