
Honningbomber med æblemos
2. februar 2012(12 stk.)
2 æbler
2 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
85 g smør
185 g mørk muscovadosukker
210 g fast honning
3 æg (M el. L)
225 g hvedemel, gerne økologisk
1 tsk. stødt ingefær
1½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 spsk. citronsaft
papirmuffinforme
PYNT:
100 g mørk chokolade 70 %
10 g smør
sukkerdekoration el. mandelsplitter
Skræl æblerne; skær dem i terninger, og damp dem akkurat møre i en gryde med 1 spsk. vand. Rør sukker og vaniljesukker i, og lad mosen køle helt af.
Kom smør, muscovadosukker og honning i en gryde, og varm det langsomt op, til alt sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt af.
Pisk æggene helt skummende i en stor skål (med elpisker). Pisk den lune honningmasse i, lidt ad gangen. Bland mel, krydderier, natron og bagepulver, og vend det i. Rør æblemos og citronsaft forsigtigt i dejen. Kom papirforme i en muffinform, og kom dejen i. Bag dem på næstnederste rille i en 185° varm ovn i ca. 20 minutter. Mærk med en nål, om de er færdigbagte (der må ikke hænge dej ved). Lad dem køle lidt af, og løft dem ud af formen. Smelt chokoladen over vandbad, og rør smørret i. Smør chokoladen på de kolde kager, og pynt dem mere, hvis du synes.



