Mad

Helstegt kylling med bønnesalat

10. november 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er helstegt kylling med bønnesalat. Få opskriften her

1 kylling, gerne økologiskrevet skal af 1 økologisk citron1 spsk. sød paprika, gerne røget1 spsk. blødt smørflagesalt ENDVIDERE:2 dl hvide bønner, udblødte natten over2 laurbærblade2 fed hvidløg, hele1 spsk. flydende honning2 tsk. dijonsennepsaft af 1 økologisk citron2 spsk. æbleeddike4 spsk. olivenoliesalt3-4 håndfulde bredbladet persille1 rødløg3 stilke bladselleriTænd ovnen på 220°.Sæt kyllingen på en rist i en bradepande.Bland citronskal, paprika og smør sammen, og fordel det på kyllingen. Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 50-60 minutter, eller til den er gylden og gennemtilberedt.Skyl imens bønnerne i koldt vand, og kog dem med laurbærblade og hvidløg i ca. 45 minutter, til de er møre. Dræn vandet fra bønnerne, og kassér laurbærblade og hvidløg. Lad bønnerne dryppe af, og lad dem køle en smule af (husk, at du skal gemme bønner til torsdag).Rør honning, dijonsennep, citronsaft, eddike og olivenolie sammen, og vend dressingen med de lune bønner.Smag til med salt.Hak persille og rødløg, snit bladselleri fint, og vend det i salaten. Servér kyllingen med bønnesalat.Opskriften er til 2 personer.Gem 200-300 gram kyllingekød og 2 dl kogte bønner til torsdag.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER