Mad

Hakkebøffer med bearnaise

af Louisa Lorang 26. april 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er en god gang hakkebøffer med bearnaise. Få opskriften her

400 g hakket oksekødlidt olie til stegningsalt og peberENDVIDERE:½ dl hvidvin3 spsk. hvidvinseddike2 spsk. finthakkede løg1 lille bundt estragon, stilkene2 pasteuriserede ægge-blommer1 spsk. vand100 g smør, smeltetsaltTILBEHØR:1 bundt små gulerødder(eller 6 store), dampede2 bagekartoflerForm kødet til to bøffer, og steg dem i lidt olie på en varm pande, til de er akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber.Kom hvidvinseddike, løg og estragonstilke i en kasserolle, og lad det simre i 5 minutter. Pisk æggeblommerne i en kasserolle med 1 spsk. vand over svag varme. Kom lidt af eddikelagen i, og pisk, til æggeblommerne tykner en smule. Tag kasserollen hhv. af og på varmen, så æggeblommerne ikke får for meget varme. Hæld forsigtigt det smeltede smør i, uden at der kommer valle (det hvide bundfald) med. Pisk, til saucen tykner, og servér straks hakkebøffer, dampede gulerødder og bagte kartofler med bearnaise.Opskriften er til to personerFå indkøbslisten herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

madplan
madplan
Ugens madplan
madplan