
Guide: Perfekt pocheret æg – hver gang!
30. marts 2017Guide: Perfekt pocheret æg – hver gang!
Det ser så fint ud på salaten, på brødet eller til forretten med perfekt pocherede æg, hvor den smilende blomme flyder ud af den faste æggehvide. Men der er nok en del af os, der er kommet galt afsted med eddike, kogepunkt og ”vandvirvler” i forsøget på at finde opskriften på det, der ikke ender med at blive en sumpet og usammenhængende æggemasse.
Men det er der råd for! For kok Tim Vladimir har den ultimative teknik til, hvordan man på en både nem og hurtig måde får pocheret sine æg fejlfrit!
LÆS OGSÅ: Pocheret æg med rygeostcreme og stenbiderrogn
Du skal bruge:
- Det antal æg, du vil pochere
- Rapsolie
- Husholdningsfilm
- En gryde
- Vand
LÆS OGSÅ: Huevos rancheros: Mexikansk bønnepande med pocherede æg
Du skal gøre følgende:
- Beklæd en kop med husholdningsfilm, og dryp en lille smule olie ud på filmen.
- Slå et æg ud i koppen, saml husholdningsfilmen, og slå en knude på den. Gentag med alle æg.
- Bring en stor gryde med vand i kog, og skru ned, når det koger, så det er lige under kogepunktet.
- Sænk æggepakkerne ned i vandet og lad dem pochere i 4½ minut.
- Tag æggepakkerne op og vikl dem forsigtigt ud af husholdningsfilmen.
Voila! Du har nu fine pocherede æg, der er klar til at blive spist!