
Mad
Grøntsagsfrikadeller med rødbede og fennikel
10. oktober 2012af Beagle Iuel-Brockdorff
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Grøntsags frikadeller med rødebede og fennikel bliver din nye yndlingsspise, for de er gode sunde, kaloriefattige og så smager de virkelig godt. Prøv dem til aftensmaden allerede i dag.
Grøntsagsfrikdaller med rødbede og fennikel (10-12 stk.)
Ingredienser
1½ dl quinoa
1 rødbede, ca. 100 g
Ca. 75 g fennikelknold
75 g hytteost
2 spsk mel
1 æg
Salt, peber
Olie til stegning
Fremgangsmåde
Kog quinoaen i dækkende vand i 5 min. Hæld op i en sigte.
Hak rødbeden og fennikel et øjeblik i foodprocessoren og hæld i en skål. Tilsæt afkølet quinoa, hytteost,
mel, æg, salt og peber og rør sammen.
Form og steg frikadellerne i olie på en pande, ca. 3 min. på hver side.
LÆS MERE: Kan du ikke få nok rødbede? Prøv denne rødbede humus som tilbehør, se opskriften her