https://imgix.femina.dk/media/article/1014-groenne-boenner.jpg
Mad

Grønne bønner i kokos

8. april 2010
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Dette er en rigtig dejlig grøntsagsret, som kan spises både varm og kold, alene eller som tilbehør til kød og fisk. Der er masser at tygge på, og du kan justere det stærke med den færdige currypasta

Grønne bønner i kokos

(tilbehør, 4 personer)
1 tsk. majsstivelse
3½ dl kokosmælk (ikke light)
1-2 tsk. grøn currypasta (købes i almindelige supermarkeder)
250 g friske grønne bønner (eller fine frosne)
1 bdt. forårsløg i skrå stykker
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 lille dåse vandkastanjer
2 spsk. olie
salt og peber

PYNT:
drys af kinesisk purløg, snittet forårsløg eller thaibasilikum

Opskrift - sådan laver du grønne bønner i kokos

Pisk kokosmælken med majsstivelse og 1 tsk. af currypastaen.
Skær bønnerne i 5 cm lange stykker, og blanchér dem i kogende vand i 3-5 minutter. De skal være sprøde. Køl dem af i koldt vand, og lad dem dryppe af. De kan evt. flækkes (frosne skal bare tøs op). Snit løgene, og hak hvidløgene. Skær vandkastanjerne i skiver. Varm en wok godt op med olien. Svits bønner og hvidløg i 1-2 minutter. Skub dem op langs siderne, og kom kokosblandingen i. Pisk, til den tykner let. Vend bønner og hvidløg i, og kom forårsløg og vandkastanjer i. Varm det hele igennem, og smag til med mere currypasta, salt og peber. Drys med masser af snittet purløg, basilikum eller ekstra forårsløg.

RELEVANTE LINKS

Skaldyrssalat med coleslaw
null
lamme kødboller
null
opskrift blåbær softice

Læs også