Giv den klassiske cæsarsalat et efterårstvist og udskift hjertesalat med grønkål. Her får du opskriften på grønkåls-cæsarsalat med kylling
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
4 kyllingebrystfileter
salt og friskkværnet peber
smør og/eller olivenolie til stegning
10 stilke frisk grønkål
CROUTONER
4 skiver brød
1 spsk. olivenolie
Salt
CÆSARDRESSING
1 æggeblomme
1 spsk. vand
2 spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
½ dl olivenolie
40 g friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du grønkåls-cæsarsalat med kylling
Cæsardressing: Blend æggeblomme, vand, citronsaft og sennep sammen i en blender eller minihakker.
Tilsæt olien, lidt efter lidt, indtil konsistensen minder om en tynd mayonnaise.
Tilsæt parmesan, og blend igen.
Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør grønkålen. Riv bladene fra stilkene, og læg dem i en skål.
Vend dressingen i, og massér den ind i kålen, indtil bladene bliver bløde.
Stil skålen på køl.
Croutoner: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er knasende sprøde
Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og kværn salt og peber over. Steg dem på en (grill)pande i smør og/eller olie, og skær dem i skiver.
Anret kylling og croutoner over grønkål, og servér.