Grønkåls-cæsarsalat med kylling
Mad

Grønkåls-cæsarsalat med kylling

29. marts 2021
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Giv den klassiske cæsarsalat et efterårstvist og udskift hjertesalat med grønkål. Her får du opskriften på grønkåls-cæsarsalat med kylling
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og/eller olivenolie til stegning
  • 10 stilke frisk grønkål

CROUTONER

  • 4 skiver brød
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt

CÆSARDRESSING

  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. vand
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ dl olivenolie
  • 40 g friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du grønkåls-cæsarsalat med kylling

  1. Cæsardressing: Blend æggeblomme, vand, citronsaft og sennep sammen i en blender eller minihakker.
  2. Tilsæt olien, lidt efter lidt, indtil konsistensen minder om en tynd mayonnaise.
  3. Tilsæt parmesan, og blend igen.
  4. Tilsæt lidt vand, hvis konsistensen bliver for tyk, og smag til med salt og peber.
  5. Skyl og tør grønkålen. Riv bladene fra stilkene, og læg dem i en skål.
  6. Vend dressingen i, og massér den ind i kålen, indtil bladene bliver bløde.
  7. Stil skålen på køl.
  8. Croutoner: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i tern, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend ternene med olie, og drys med salt. Bag croutonerne i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er knasende sprøde
  9. Dup kyllingefileterne tørre med køkkenrulle, og kværn salt og peber over. Steg dem på en (grill)pande i smør og/eller olie, og skær dem i skiver.
  10. Anret kylling og croutoner over grønkål, og servér.

Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også