
Grillet kalveflanksteak med ramsløgscreme og blomstersalat
4. maj 2015TID: 30 MIN.
Ingredienser:
6 ramsløgsblade
100 g fraiche, 6%
1 knsp. fintrevet citronskal
1 spsk friskpresset citronsaft
Salt, peber
300 g kalveflanksteak
2 fed hvidløg
1 spsk finthakkede ramsløg
Peberblanding
400 g små nye kartofler
Salat af spæde blade, krydderurter og spiselige blomster, f.eks. stedmoder
Prøv opskriften på den lækre forårsløgstærte - nem, hurtig og velsmagende!
Fremgangsmåde:
1. Findel ramsløgene i fraiche med en stavblender og smag til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
2. Vend kødet i knust hvidløg, ramsløg, salt og peberblanding og lad det trække lidt.
3. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 15 min.
4. Grill kødet 3-5 min. på hver side, afhængigt af tykkelse.
5. Bland en salat af masser af spæde salatblade, krydderurter, ramsløg og spiselige blomster, f.eks. stedmoderblomster.
6. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene og anret på tallerkenerne sammen med salat, ramsløgscreme og kartofler.
Energi pr. person: 432 kcal.
Fordelt på: protein 36%, kulhydrat 37%, fedt 27%
Vild med bacon? SØNDAG giver dig her 4 opskrifter med den populære ingrediens