Green curry med laks
Mad

Green curry med laks

18. oktober 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Den krydrede og kokosduftende simreret laves ofte med kylling, men smager også vidunderligt med dampet laks. Her får du opskriften på green curry med laks
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 laksebøffer
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. grøn karrypasta
  • 2 tsk. olie til stegning, gerne kokosolie
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ l hønsebouillon
  • 1 bundt grønne asparges
  • 200 g aspargesbroccoli eller ½ broccoli
  • 1 dåse bambusskud
  • saft af 1 limefrugt
  • 3 spsk. fiskesauce

TILBEHØR

  • 4 dl brune ris

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld kokosflager
  • 1 håndfuld frisk basilikum, gerne thaibasilikum

Opskrift - sådan laver du Green curry med laks

1. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.

2. Tag laksen ud af køleskabet. Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint. Steg løg, hvidløg, ingefær og karrypasta i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt kokosmælk og bouillon. Knæk den træede bund af aspargeserne; skyl stænglerne, og skær dem i mindre stykker. Skyl broccoli, og tilsæt sammen med asparges. Afdryp bambusskud, og tilsæt. Læg laksebøfferne i overfladen af gryden, og lad dem dampe under låg i ca. 5 minutter, til de er gennemstegt. Smag retten til med limesaft og fiskesauce.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også