De kan fyldes med yoghurt som her – eller med flødeskum eller is! Det kommer helt an på anledningen og humøret. Her får du opskriften på granolatærter med yoghurt og frugt.
30 min6 personer
DET SKAL DU BRUGE
50 g smør
½ dl ahornsirup
50 g mandler
50 g græskarkerner
4 dl grovvalsede havregryn
1 tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt
6 små tærteforme
Til servering:
Blandede bær og frugter, f.eks. figner, blåbær, brombær og ananasjordbær
500 g græsk yoghurt
Opskrift - sådan laver du granolatærter med yoghurt og frugt
1. Tænd ovnen på 150°. Smelt smør og ahornsirup i en gryde, og tag den af varmen. Hak mandler groft, og hæld dem i gryden sammen med græskarkerner, havregryn, vaniljepulver og salt. Fordel mysliblandingen i 6 små, smurte tærteforme, så det danner en bund. Brug evt. et decilitermål eller lignende til at presse blandingen godt ned i formene. 2. Bag tærtebundene i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af i formene på en rist. 3. Servering: Skyl bær og frugt, og skær dem evt. i mindre stykker. Fyld tærtebundene med yoghurt, bær og frugt lige inden servering. Tip: De små tærter med sprød myslibund ser rigtig fine ud på brunchbordet. PRØV OGSÅ: Blommesnitter med crumbletop