Har du nogensinde været i Grækenland, har du sikkert spist mindst én gyrospita med lækkert marineret svinekød. Mums! Her får du opskriften på græsk gyros i fladbrød med grønt
4 personer
Tid i alt 40 min
DET SKAL DU BRUGE
350 g nakkefilet (af gris)
1 citron
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. paprika
Salt og peber
3 spsk. olivenolie
4 fladbrød
1 hjertesalat
¼ agurk
100 g tomater
100 g græsk yoghurt 10 %
Bredbladet persille
Opskrift - sådan laver du gyros i fladbrød med grønt
Skær nakkefileten i tern på ca. 1 x 1 cm. Læg dem i en skål, og bland dem med citronsaft, oregano, paprika, salt, peber og olivenolie. Lad kødet marinere mindst ½ time på køl. Sæt kødet på spyd, og steg eller grill spyddene i 2-3 minutter på hver side.
Lun fladbrødene. Skyl salat, tomat og agurk, og skær det i mindre stykker. Fyld fladbrødene med grønt og kød. Top med lidt yoghurt, og servér straks.
Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.