Mad

Frokost og middag - onsdag

af Louisa Lorang 7. marts 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrifter er nudelsalat og frugt og lammeföfta med kikærtesalat. Få opskrifterne her

MIDDAGLAMMEKÖFTA MED KIKÆRTESALAT(til 2 voksne og to børn)400 g kikærter, udblødtepersillestilke5 røde peberfrugterolivenoliesalt200 g mandler2 håndfulde bredbladetpersille, hakketolivenolie og eddikeKÖFTA:800 g hakket lammekødsalt2 spsk. stødt spidskommen2 håndfulde bredbladetpersille, hakket2 fed hvidløg, hakketolie til stegningENDVIDERE:2 spsk. chiliflager4 spsk. tomatpuré4 spsk. olivenolie2 tsk. sukker2 spsk. æbleeddikeTILBEHØR:fladbrødHæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og kassér dem, der evt. er meget mørke. Kog kikærterne i rigeligt usaltet vand tilsat persillestilke i ca. 40 minutter, eller til de er møre. Dræn vandet fra, men gem det. Tag 3 dl kogte kikærter fra til kikærtemos til madpakker.Skær peberfrugterne i grove både, dryp dem med olivenolie, og drys dem med salt. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir på, og gril dem i en 200° varm ovn med grillelementet tændt i 10-15 minutter, eller til de har fået lidt farve.Lad dem køle en smul af, og gem 4-6 stykker til madpakkerne torsdag.Sluk for grillelementet i ovnen, og rist mandlerne i den varme ovn i 6-8 minutter, eller til de har fået lidt farve. Lad dem køle helt af, gem 150 g, og hak 50 g groft.Vend kikærterne med peberfrugt, hakkede mandler og persille, og smag salaten til med olie, eddike og salt.Rør lammekødet med salt, spidskommen, persille og hvidløg. Form farsen til små aflange pølser, og steg dem på en varm pande - sæt dem evt. på træspyd. Gem 6-8 stykker til madpakkerne torsdag.Rør imens chili, tomatpuré, olie, sukker og eddike sammen. Smag chilisaucen til, og servér köfta med kikærtesalat og chilisauce.

FROKOSTNUDELSALAT & FRUGT(madpakker til 2 børn)1/3 af de kogte nudlerfra tirsdag1/3 af sojadressingen2 gulerødder, revneeller i julienne1 forårsløg i tynde skiver100 g bønnespirerENDVIDERE:2 appelsiner2 pærerVend nudlerne med dressingen. Kom gulerødder, forårsløg og bønnespirer i. Fordel salaten i to bøtter, og pak dem i madpakken.Skær appelsinerne i både, og kom dem i madpakkerne sammen med pærerne.Supplér evt. med rugbrødsmadder med ost eller skinke, alt efter dine børns alder og sult.Nudelsalaten kan sagtens samles tirsdag aften, så det kan gå hurtigt om morgenen.Har du sukkerærter tilovers, passer de godt i salaten..TIP TIL MORGENMADHAVREGRØD MED KANELRISTEDE ÆBLEBÅDEFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER