Forretter

Stegt tun med bønnepuré, mynte og løgringe

af Camilla Zarah Lawes 16. februar 2010
Foto: Columbus Leth
Den skønne, bløde puré er et perfekt supplement til den lækre tun

Opskrift på stegt tun med bønnepuré, mynte og løgringe

200 g hvide jumbobønner, udblødt i 12 timer1 stængel blegselleri skåret i grove stykker2 hele fed hvidløg2 kviste timian havsalt og friskkværnet peber3-3½ dl god hønsebouillon30-50 g smør

Endvidere:300-400 g tunOlivenolieHavsalt og friskkværnet peber4 spsk. finthakket mynte

Tilbehør:1 salatløg skåret i tynde ringe

Del tunen midt igennem på langs, så du får aflange stykker. Steg dem i 1-2 minutter på alle fire sider på en knaldvarm pande i olivenolie. Krydr med salt og peber og mynte. Kog bønnerne sammen med blegselleri, hvidløg, timiankviste og salt og peber i vand, der dækker, i 2 timer, til de er møre.

Hæld vandet fra, og fjern blegselleri og timian. Blend bønnerne med hønsebouillonen, og justér, så du har en let masse. Tilsæt smørret, og smag til med salt og peber. Skær tunen i 5 cm brede skiver, og servér den på bønnepuré med skiver af salatløg.

 

Se også:

Fettuccine med frisk tun

Skaldyrssalat med coleslaw

Laksekrebinet med fennikel og kold urtecreme