Forretter

Spinatbrød

Et godt brød til at starte dagen på. Få opskriften på spinatbrød her



DET SKAL DU BRUGE:
25 g gær
4 dl lunet vand
1 spsk. honning
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
2 tsk. groft salt
½ dl hørfrø
100 g rugmel
275 g groft hvedemel
50 g hvidt hvedemel
60 g babyspinat, hakket

SÅDAN GØR DU:
Rør gæren i lunet vand sammen med honning, olie og salt. Kom hørfrø i og derefter de tre slags mel. Dejen skal ikke være for fast. Vend spinaten i, læg et viskestykke over dejen,
og lad den hæve ved stuetemperatur i 40 minutter. Smør en springform (22 cm) med olie, og fyld den med dejen. Lad den efterhæve i 20 minutter. Del dejen i 8 stykker med en våd paletkniv, så det kan brækkes fra hinanden, når det er færdigt. Drys dejen med revet parmesan, og bag brødet ved 185° (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Dæk evt. brødet
til med et stykke sølvpapir undervejs. Lad brødet køle en smule i formen. Tag det ud af formen, og bank på det. Hvis det lyder hult, er det færdigt, ellers giv det yderligere 5-10
minutter med bunden i vejret. Spises lunt eller afkølet.

TIP:
Dejen kan bages som boller. Brug en smurt muffinpande.

FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann.
KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENE

RELEVANTE LINKS


Løbeskole
Følg med på
Andreas slanke-
blog
Kom i form med
FEMINAs
løbeskole
Prøv FEMINAs
løberute-
planner


Læs mere om: