Forretter

Muslinger med urter

19. december 2013
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Bjørn Jakobsen
Smag på havet med en fantastisk opskrift på muslinger

Muslinger med urter (Tid: 30 min.)

Ingredienser 3 kg blå muslinger2 nye gulerødder3 springløg2 spsk olivenolie5 stilke bredbladet persille + ekstra til pynt5 dl hvidvin2 dl bouillon, grøntsags- eller fisk2½ dl piskeflødeFriskkværnet peberBrødLÆS MERE: Få feriestemning i køkkenet med opskrifter fra middelhavetFremgangsmådeLæg muslingerne i en stor skål med vand og salt.Hæld vandet fra, og kassér de muslinger, der har åbnet sig eller er i stykker. Resten hældes i en stor skål og renses under rindende vand. Skrab og skrub hver enkeltvis og fjern det sorte skæg, de har siddet fast ved, og læg dem efterhånden i en anden skål med koldt vand.Dup muslingerne tørre i et viskestykke.Skær gulerødderne i små fine stænger og springløgene i skrå skiver.Varm en stor gryde op med olien og rist muslingerne af. Kom urterne i, tilsæt vin og bouillon, læg låg på og lad muslingerne dampe et par min., til de åbner sig.Tag muslingerne op med en hulske og hæld fløden i gryden, kog op, smag til, og hæld over de varme muslinger. Pynt med persille og servér med brød til at dyppe den cremede sauce op med.LÆS MERE: Skal muslingerne være lidt stærkere, kan du prøve den asiatiske version med Thaidampede muslingerHvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.