Forretter

Mandelmælk

af Louisa Lorang og Birgitte Nymann 12. januar 2011
Få opskriften på mandelmælk her

DET SKAL DU BRUGE: Opskriften giver 5-6 dl mandelmælk.125 g mandlerkoldt vandENDVIDERE:7 dl koldt vand1 knsp. salt1 tsk. koldpresset rapsolieSÅDAN GØR DU:Kom mandlerne i en skål, og dæk dem med koldt vand. Dæk skålen til, og sæt dem i køleskabet natten over. Dræn vandet fra, skyl dem, og kom mandler, 7 dl vand, salt og olie i en blender. Blend i et par minutter, til mælken er fin og skummende. Si mælken gennem et etamine eller et rent vådt og opvredet viskestykke (kog det evt. inden brug, og undlad at bruge parfumeret vaskemiddel og skyllemiddel). Klem væden ud af stykket med meget rene hænder, eller pres med en øse. Hæld mælken på en skoldet flaske, og opbevar den i køleskabet i 2-3 dage.TIP:Brug mælken, hvis du er laktoseintolerant, eller som luksusmælk på mysli, i grød, i smoothies eller i varm chokolade. Eller nyd et lille glas iskoldt!FEMINAs madkort 2010 er udarbejdet med henblik på et sundere og slankere liv. Bag opskrifterne og konceptet står Danmarks nye stjernekok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, samt sundheds- og slankeekspert Birgitte Nymann. KLIK HER FOR AT FÅ EN UDFØRLIG 5-UGERS SUND-OG-SLANK-MADPLAN MED OPSKRIFTERNE FRA MADKORTENERELEVANTE LINKS

Løbeskole