Forretter

Gulerodssalat med mini-kartofler

af Susanne Palmqvist 10. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Super lækker salat, selv om det hele dog ikke er råt. Den er lavet med små kogte miniaturekartofler, men kan du ikke få dem, så vælg de mindste, du kan få, og halvér dem efter kogning. Salaten er god som tilbehør til en god bøf, en flæske- eller lammesteg, eller en ovnstegt kylling. Også nem at lave til mange.

(4 personer, tilbehør)500 g Vilmose Miniature(små spisekartoflermed skræl, fås i vissesupermarkeder)3-4 gulerødder(ikke for tykke)1 stor porre½ bakke rucolasalat DRESSING:1 spsk. æbleedikke1 spsk. dijonsennep1 fed presset hvidløg1 nip tørrede chiliflager2-3 spsk. oliven- el. rapsoliesaft af ½ appelsinsalt og kværnet peberVask og kog de små kartofler med skrællen på i 8 minutter i saltet vand. Sluk, og lad dem trække i vandet 10 minutter. Skræl gulerødderne, og snit dem i helt tynde skiver på maskine eller et mandolinjern. Pisk dressingen sammen til en tyk, lidt skarp dressing. Vend de lune kartofler og gulerødderne i, og lad det trække i mindst 1 time.Skyl porren; skær den i kvarter på langs, og snit den fint. Skyl og slyng rucolaen. Er den grov i bladene, kan du hakke den groft. Vend begge dele i salaten lige før servering. Prøv også: Andesalat med valnøddepesto og solbær>>