Forretter

Græskarsalat med kylling

af Susanne Palmqvist 8. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Græskar bliver meget lækre, når de bages i ovn med honning og krydderier. Lad bare skrællen blive på. Brug dem til en lun salat med kylling med et mildt drys af sprøde ristede græskarkerner. Du kan supplere med en håndfuld grønne salat eller babyspinatblade

(2 personer)½ hokkaidogræskar i både1 spsk. (raps)olie½ spsk. akaciehonninglidt tørrede chiliflagerkværnet peber og salt1 spsk. citron- eller limesaft¾ dl græskarkerner1-2 kyllingebryster i store terninger2 tsk. friskhakket timian1 spsk. olie75 g bacon i terningerhakket, bredbladet persille TILBEHØR:brødFlæk græskarret, og tag kernerne ud. Gem kernerne. Skær kødet i både eller store terninger. Vend dem med olie, honning, chili, peber og citronsaft. Bred dem ud på bagepapir på en plade, og bag dem møre i en 185° varm ovn i 10-15 minutter, alt efter hvor bløde du vil have dem. Tag dem ud, og drys med lidt salt.Rist græskarkernerne på en tør pande til de popper lidt op og får farve (svært at se). Hæld dem ud på en tallerken. Skær kyllingen i store terninger, og vend dem med timian, salt, peber og olie. Svits baconen på en tør pande, kom kyllingen ved, og vend det godt. Lad det stege i 5-6 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Anret græskar og kylling med hakket persille, og drys med græskarkerner. Spis salaten lun. Prøv også: Bagte rodfrugter med små linser og chorizo>>