Desserter

Vaniljeistærte med varme bær

af Lynn Andersen 23. oktober 2008
TID: 30 min. + frysetid(6 pers.)Istærte:Oliespray12 færdigbagte isvafler4 spsk sukker6 spsk smeltet smør1 l god vaniljeisKompot:500 g blandede

TID: 30 min. + frysetid(6 pers.)Istærte:Oliespray12 færdigbagte isvafler4 spsk sukker6 spsk smeltet smør1 l god vaniljeisKompot:500 g blandede sommerbær2 spsk vand2 spsk rørsukkerMynte til pynt (kan udlades) Spray eller pensl en tærteform med olie.Knus isvaflerne i en foodprocessor sammen med 3 spsk af sukkeret. Tilsæt smørret og blend. Pres krummerne ned i bunden af tærteformen. Frys i 30 min.Blød isen lidt op og kom den i tærteformen. Dæk istærten til med alu-folie og frys den i mindst 2 timer, gerne natten over.Lige før servering laves kompotten: Bring bær, vand og sukker i kog og lad det koge 4 min. Afkøl lidt og hæld lidt lun bærkompot over tærten. Pynt med mynte.