vaniljeis
Desserter

Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts

Klassisk flødeis med sødt og sprødt overtræk. En af iskioskens mest solgte, forståeligt nok! Få opskriften på vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts her

Vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts 8 stk.

Tid: 50 minutter. Frysetid: Mindst 9 timer (eller natten over). 
 
DET SKAL DU BRUGE TIL VANILJEIS MED MÆLKECHOKOLADE OG SALTEDE PEANUTS
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
korn af 1 vaniljestang
¼ tsk. salt
2 dl piskefløde
ispindeforme
 
OVERTRÆK
200 g mælkechokolade, f.eks. Caramelia 36 % fra Valrhona
25 g saltede peanuts
 
PRØV OGSÅ: Kræmmerhus med vaniljeis og jordbærguf
 

Opskrift - sådan laver du vaniljeis med mælkechokolade og saltede peanuts

 
1. VANILJEIS: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn med en elpisker, til massen bliver lys og luftig. Tilsæt salt. Pisk fløden til blødt skum, og vend den forsigtigt i æggemassen. Hæld iscremen i 8 ispindeforme, og sæt dem i fryseren i 1 time. Stik pinde i isene, når de er blevet lidt faste, og sæt dem tilbage i fryseren i mindst 8 timer, gerne natten over.
Tag forsigtigt isene ud af formene, og læg dem på et fad med bagepapir. Sæt fadet med ispinde tilbage i fryseren.
 
2. OVERTRÆK: Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Hak de saltede peanuts fint. Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, som er bredt nok til, at ispindene kan komme ned i det. Dyp isene ned i glasset med chokolade, så de får et jævnt chokoladeovertræk. Drys straks hver ispind med lidt hakkede peanuts, inden chokoladen stivner. Læg isene tilbage i fryseren i mindst 1 time, før du serverer dem.
 
PRØV OGSÅ: Lav selv sunde og enkle is