Desserter

Vaniljeflødeis med nougatknas

af Louise Dandanell Ørsted 18. april 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
I Spanien serveres ofte en lækker vaniljeis med nougat. Den har inspireret os til at blande en god gammeldags vaniljeis med stykker af fransk eller spansk nougat med mandelstykker.

Is på spansk:Blød cremet vaniljeflødeis med skønt nougatknas.TID: 20 MIN. + FRYSNING

I Spanien serveres ofte en lækker vaniljeis med nougat. Den har inspireret os til at blande en god gammeldags vaniljeis med stykker af fransk eller spansk nougat med mandelstykker.

Is fra hele verden...

USA:Chokoladeis med cookies

Italien:Kaffeis medchokolade og nødder

Sydamerika:Citron-snemand medtequila

Spanien:Flødeis mednougatknas

Frankrig:Bærsorbet medfrugtbrændevin

Det skal du bruge:

4 past. æggeblommer4 spsk flormelisKorn fra 1 stang vanilje4 dl piskefløde75 g spansk eller fransk nougat med mandler25 g mandler

Sådan gør du:

Pisk blommerne lyse og luftige med flormelis og vanilje.

Pisk fløden til skum og vend med æggeblandingen. Hæld det hele i en fryseegnet beholder og frys den ned. Hvis du kører den på ismaskine, får du en mere luftig is.

Hak nougaten og vend den i den let frosne is efter ca. 1 time. Stil den tilbage i fryseren.

Pynt isen med hakkede mandler ved servering.TAG TID PÅ ISEN MED EN FLOT RETRO-TIMER, OG SERVER ISEN I DISSE FINE SKÅLE FRA SOENDAGSHOPPEN

Dobbelt timer fra Bengt Ek Design- flot retro-timer i klassisk 50'er design. Porcelænsskåle fra Bloomingville- flot mønstrede med farvet kant