Desserter

Sticky date cake

af Beagle iule-Brockdorff 29. oktober 2009
Afternoon tea er en dejlig engelsk opfindelse. Og hvad er mere hyggeligt end lidt lækkert bagværk til? Jeg skylder at takke mine to »kageguruer« i Skotland, nemlig min søster Patsy og hendes datter, Claire.

Prøv også:

250 g stenfri dadler125 g rosiner175 g sultanas rosiner125 g korender100 g smør1 dåse kondenseret mælk (cirka 400 ml)3 dl vand150 g mel1 dl fuldkornshvedemel¾ tsk natron1 nip saltSmør til formen

Hak dadlerne groft og læg dem i en gryde sammen med de øvrige frugter, smør, kondenseret mælk og vand.

Kog det hele op og lad det koge i præcis 3 min. under omrøring.

Afkøl i ca. 30 min. Sigt de tørre ingredienser i - også det, der bliver siddende i sigten efter fuldkornsmelet.

Hæld dejen i en smurt springform med bagepapir i bunden og bag kagen ved 160 grader i ca. 2¼ time.

Dæk med bagepapir, hvis kagen bliver for brun.

Afkøl lidt i formen og derefter på en rist.