risengrød
Desserter

Risengrød med kanelsukker og smørklat

af Trine Hahnemann og Marie Melchior 13. december 2017
Foto: Columbus Leth og Betina Hastoft
Der er ingen fare for, at nogen får denne risengrød galt i halsen, for den smager akkurat, som den altid har gjort - basta! Her får du opskriften på risengrød med kanelsukker og smørklat

Risengrød med kanelsukker og smørklat

Tid: 40 minutter. Antal personer: 8.   DET SKAL DU BRUGE 3 dl vand 300 g grødris 1,6 l sødmælk  1 nip salt   
  TIL SERVERING  150 g sukker 2 spsk. stødt kanel 50 g smør

PRØV OGSÅ: Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Opskrift - sådan laver du risengrød med smørklat

Bring vandet i kog i en stor gryde. Tilsæt ris, og lad dem koge i 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt mælk, og rør, til det koger igen. Lad herefter risene simre under låg ved meget svag varme i 30 minutter. Rør i dem ofte, så grøden ikke brænder på! Tag gryden af varmen, og tilsæt salt.SERVERING: Rør sukker og kanel sammen. Servér risengrøden varm, drysset med et tyndt lag kanelsukker og med en klat smør i midten.