Desserter

Opskrift på jordbær-iskys

5. juli 2012
af Gitte Heidi Rasmusse
foto: Bjørn Jakobsen
Der er ikke noget så godt som hjemmelavet is. Her får du den lækre opskrift på hjemmelavet is med jordbær

Opskrift på hjemmelavet is: Jordbær-iskys

Opskrifter giver 12 små hjemmelavede is

Ingredienser til jordbær-iskys

FAKTA OM IS

SemifreddoItaliensk is - ordet betyder »halvkold«. Fryses ned - omrøring er unødvendig.

ParfaitDet franske svar på semifreddo. Parfait, der betyder perfekt, er den nemmeste is at lave, hvis man ikke har en ismaskine, for den skal ikke omrøres.

SorbetBogstaveligt talt sukkervand tilsat smag. Sukker og vand koges til sirup og blandes med smag. Køles helt ned, inden indfrysning i ismaskine eller under omrøring.

GranitèEn let sukkerlage tilsat smag fra frugt, spiritus, kryddeurter, vin eller saft. Fryses til konsistens a la tø-sne og serveres som læske på varme dage eller mundrenser mellem middagsretter.

½ kg jordbær4 past. æggeblommer125 g sukker1 dl Roses Strawberryeller konc. jordbærsaft½ liter piskeflødeLÆS MERE: Vil du have flere opskrifter på is, så klik lige her!!

Sådan laver du jordbær-iskys

Tag de 6 flotteste jordbær fra, skyl og halvér dem og læg dem i formene med skærefladen nedad.Blend 300 g jordbær og pisk dem sammen med æggeblommer, sukker og jordbærsaft til en luftig æggesnaps.Pisk fløden til skum og vend den i cremen.Frys isen i en ismaskine eller under jævnlig omrøring, til den har konsistens som softice. Fordel isen i formene og sæt dem i fryseren, til isen er fast.Servér pyntet med ekstra bær.

LÆS MERE: Jordbær er ikke kun lækre i is. Her får du seks forskellige opskrifter fyldt med jordbær