Desserter

Opskrift på hjemmelavet lakrids-is

af Louise Dandanell Ørsted 8. juni 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Lakrids smager fantastisk, og det samme gør is. Her får du opskriften på hjemmelavet lakrids-is, der med garanti vil gøre din dag endnu bedre

Lakrids er de seneste par år blevet utroligt populært i madlavning - og med god grund. For lakrids smages jo skønt.Her får du en lækker opskrift på hjemmelavet is med lakrids. Og hvem kan blive ked af sådan en opskrift. Is og lakrids - to favoritter i én.Det tager cirka 25 minutter at lave lakrids-is, og så skal der beregnes mellem 4 og 6 timer på frysning.

Lakrids-is

(4-6 prs.)Det skal du bruge2½ dl sødmælk3 past. æggeblommer50 g sukker2-3 spsk lakrids-sirup, fås bl.a. hos Specialkøbmanden, www.specialkobmanden.dkEvt. vaflerEvt. lidt af dine favorit lakridsLakrids går overraskende godt sammen med jordbær - prøv denne jordbærshake med lakrids

Sådan laver du lakrids-isGiv mælken et opkog og fjern gryden fra varmen.Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Hæld æggecremen i mælken og varm forsigtigt op under omrøring, til det tykner. Det må ikke koge.Afkøl cremen.Rør lakrids-sirup i og hæld massen i en fryseegnet beholder og stil den i fryseren. Rør i isen hver halve time de første par timer. Den er frosset i løbet af 4-6 timer, alt afhængigt af hvilken beholder den fryses i.Servér i vafler eller dessertglas og pynt med lakrids.

Er du vild med is? SØNDAG giver dig 6 opskrifter på fantastiske sommerisNB. Det kan ikke anbefales, at du kommer lakrids ind i isen, da lakrids bliver helt hård, når den fryser.