Desserter

Marcipan-muffins med appelsin-syltede rabarber

af Camilla Zarah Lawes 5. april 2009
Foto: Columbus Leth
Skøn som dessert eller som sødt til kaffen

(4-6 stk.)2 æg40 g rørsukker75 g smeltet smør50 g blendede mandlerfintrevet skal af en appelsin100 g groftrevet marcipan125 g hvedemel1 knsp. bagepulverPisk sukker og æg sammen, og tilsæt smørret. Tilsæt mel og bagpulver, og rør godt. Vend marcipanen i dejen sammen med mandelmel og appelsinskal. Kom dejen i små muffinforme, og bag kagerne i 20 minutter i en forvarmet ovn ved 160°. Afkøl let.APPELSINSYLTEDE RABARBERsaft fra 1 appelsin40 g rørsukker½ vaniljestang150 g rabarber i tykke skiver på 3 cmKog appelsinsaft op med sukker og vaniljestang. Tag det fra varmen, når sukkeret er opløst, og hæld det over rabarberstykkerne. Lad dem stå i mindst 30 minutter i gryden, og varm dem evt. let op før servering . Servér dem varme til de let afkølede muffins.