Desserter

Luksuskoldskål og ristede rugbrødstrekanter med lakrids

4. juni 2015
af Marie Melchior og vinderene af sommerkagekonkurrencen
Foto: Line Falck, Styling:Katrine Kaul
Koldskålen er cremet og fyldig, og de sprøde rugbrødstrekanter giver den et skønt modspil med smagen af lakrids.

Luksuskoldskål og ristede rugbrødstrekanter med lakrids til 4 personer

  Indsendt af Gitte Glud Heiredal, Randers Tid: 15 minutter. Ovntid: 10 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 3 spsk. rørsukker 3 æggeblommer, gerne pasteuriserede korn af 1 vaniljestang saft af ½ citron 1 l ymer, tykmælk, A38 el.lign. 1½-2 dl piskefløde   RISTEDE RUGBRØDSTREKANTER 200 g rugbrød 1 spsk. smør 1 spsk. lakridspulver  

Opskrift - sådan laver du luksuskoldskål og ristede rugbrødstrekanter med lakrids

  1. Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn luftigt. Rør citronsaft og ymer i æggemassen, og tilsæt fløden under omrøring. Stil koldskålen på køl.   2. Ristede rugbrødstrekanter: Skær rugbrødet i meget tynde skiver. Halvér skiverne på tværs 2 gange, så du får 4 trekanter af hver skive. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Forvarm ovnen til 200°. Smelt smørret. Pensl brødtrekanterne med smør, og drys med lakridspulver. Rist brødet sprødt i ovnen i 8-10 minutter. Servér koldskålen med de ristede rugbrødstrekanter.   Få flere opskrifter på koldskål her

Jordbærkoldskål med fløde og ingefærbiscotti – Få opskriften her

Koldskål uden sukker med jordbær og skyr – Få opskriften her

Citronkoldskål med rabarber-swirl og nøddecrunch – Få opskriften her