Desserter

Linser med daddelcreme og friske hindbær

Dadlerne har en fin sødme, som passer godt til den sprøde bund og de friske hindbær. Få opskriften på de lækre linser her

Linser med daddelcreme og friske hindbær 12-16 stk.

DET SKAL DU BRUGE LINSER

MØRDEJ TIL LINSER
(brug kun halvdelen):
225 g hvedemel
75 g flormelis
125 g koldt smør
1 æg
1 silikoneform til små muffins
 
DADDELCREME
50 g dadler
75 g mandler
40 g rørsukker
1 spsk. fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
2 æg
 
PYNT
flormelis
friske hindbær
 

Opskrift - sådan laver du linser med daddelcreme og friske hindbær

 
Mørdej til linser: Bland mel og flormelis i en skål. Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i blandingen, til det er helt grynet. Pisk ægget let sammen, og tilsæt det lidt ad gangen. Saml hurtigt dejen. Del dejen i 2 dele, og læg den ene del i køleskabet i mindst 1 time (du skal kun bruge den ene halddel af dejen nu – den anden halvdel kan du opbevare i fryseren til en anden gang, hvor du igen vil bage linser med daddelcreme, eller du kan bruge den til opskriften på napoleonshatte!).
 
Creme linser: Fjern kernerne fra dadlerne, og skær dadlerne i mindre stykker. Hak dem i en minihakker eller blender sammen med mandlerne. Tilsæt sukker, appelsinskal og æg, og pisk eller blend det hele sammen.
Rul den ene portion af dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord – dejen må ikke blive for tynd. Stik dejen ud i cirkler, og pres dem ned i formene. Fordel cremen heri – den hæver lidt op, så fyld ikke for meget i. Bag kagerne i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter, til cremen er stivnet, og dejen er lysebrun. Lad linserne køle af i formene, og tag dem herefter ud. Lad dem køle helt af på en bagerist. Sigt flormelis over dem, og pynt de afkølede linser med et hindbær.
 
TIP: Linserne kan holde sig i en dåse med låg i 4-5 dage og også fryses uden pynt.
 
 

 

Læs mere om: