Desserter

Limekoldskål med honningristet havre

10. juni 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Frisk og lækker koldskål – også som et lidt frækt morgenmåltid!

Limekoldskål med honningristet havre til 4 personer (12 min)

INGREDIENSER 3 pasteuriserede æggeblommer 5 spsk. rørsukker korn af 1 vaniljestang ½ l kærnemælk ½ l tykmælk saft og skal af 2 limefrugter   HONNINGRISTEDE HAVREFLAGER 200 g grovvalsede havregryn 3 spsk. flydende honning 10 g smør   PYNT evt. citronmelisse  

Opskrift - sådan laver du limekoldskål med honningristet havre

  1. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker, og rør vaniljekorn i. Rær kærnemælk, tykmælk, lime-saft og limeskal i æggemassen med en ske til en jævn og ensartet koldskål. Sæt på køl.   2. Honningristede havreflager: Rist havregryn på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tilsæt honning og smør, og rør godt med en træske i et par minutter. Fordel de honningristede havregryn på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.   3. Servér koldskålen i små skåle drysset med de ristede havreflager, og pynt evt. med citronmelisse.   PRØV OGSÅ: Koldskål-is med bær og knas