Desserter

Krydderkage med tørret frugt

af Redaktionen 3. november 2014
Denne krydderkage giver rig mulighed for at få tømt poserne med krydderier og tørret frugt.

Krydderkage med tørret frugt til 8 personer

INGREDIENSER TIL KRYDDERKAGE 175 g blødt smør 175 g rørsukker 3 æg 125 g hvedemel 100 g fuldkornshvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. stødt ingefær 1 tsk. stødt kardemomme 1 dl mælk 200 g blandede tørrede frugter, f.eks. dadler, figner, æbler, svesker 25 g birkes 1 rugbrødsform, 1½ l  

Opskrift - sådan laver du kryddderkage med tørret frugt

  Tænd ovnen på 200°. Pisk smør og rørsukker sammen. Pisk æg i, 1 ad gangen. Rør de 2 slags mel, bagepulver og krydderier i dejen skiftevis med mælken. Hak de tørrede frugter groft, og vend dem i dejen sammen med birkes. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Skru ned til 180° efter 30 minutter, hvis kagen bliver for mørk, eller dæk den med et stykke alufolie.   PRØV OGSÅ: Cheesecake