Desserter

Kokosis med kokosflager

Drøm dig til varmere himmelstrøg med en skøn kokosis

Kokosis med kokosflager til 4 personer

INGREDIENSER
5 pasteuriserede æggeblommer
125 g sukker
1 vaniljestang
3½ dl piskefløde
3½ dl mælk
1½ dl kokosmel
1 bageform (1 l)
 
DRYS
kokosflager
 

Opskrift - sådan laver du kokosis med kokosflager

 
1. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål med en elpisker, til du får en let, luftig og cremet masse. Flæk vaniljestangen, og læg den i en gryde sammen med fløde og mælk. Bring gryden i kog, og hæld den varme blanding i æggemassen i en tynd stråle, mens du pisker godt. Hæld det hele tilbage i gryden, og kog ved svag varme under konstant piskning, til blandingen får en cremet konsistens. Tilsæt kokosmel. Hæld blandingen i en bageform, læg alufolie over, og sæt formen i fryseren. Rør i isen hver halve time, og frys den i mindst 3 timer.
 
2. Servering: Rist kokosflagerne let på en tør pande, og lad dem køle af. Servér isen med ristede kokosflager på toppen.
 
TIP:Hvis du beklæder bageformen med husholdningsfilm, er det nemmere at vende den færdige is ud af formen.
 
PRØV OGSÅ: Mandel-marensgis med jordbær
 
 
Læs mere om: