Desserter

Jordbærkoldskål med lakrids

Nyd koldskålen på traditionel vis, eller servér den i et glas med sugerør.

Jordbærkoldskål med lakrids til 4 personer (12 min)

INGREDIENSER
3 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk. rørsukker
korn af 1 vaniljestang
½ l tykmælk
saft og skal af 1 usprøjtet citron
250 g jordbær
½ l kærnemælk
2-3 tsk. lakridspulver
 
Opskrift - sådan laver du jordbærkoldskål med lakrids
 
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem i æggemassen sammen med tykmælk, friskpresset citronsaft og fintrevet citronskal til en ensartet koldskål. Rens jordbærrene, og blend dem sammen med kærnemælken. Rør den blendede jordbærmasse i koldskålen, og stil den i køleskabet, til den skal serveres. Servér jordbærkoldskålen kold med et drys lakridspulver på toppen.
 
Tip: Du kan bruge alle slags bær og blød frugt til at give koldskålen smag og farve. Prøv en anden gang med f.eks. hindbær, blåbær, nektariner eller netmelon.  

PRØV OGSÅ: Kolsdkål-is med bær og knas