Desserter

Hvid chokoladebrownie med hurtig jordbæris

20. juni 2014
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Isen er bedst, hvis den bliver spist med det samme, men du kan også stille den i fryseren, til den skal serveres.

Lys brownie med hurtig jordbæris  til 4 personer

INGREDIENSER 130 g smør 2 æg 150 g sukker skal af 1 usprøjtet appelsin 200 g hvedemel ½ tsk. bagepulver korn af 1 vaniljestang 100 g hvid chokolade 50 g smuttede mandler 1 lille bradepande, 15 x 20 cm   PYNT flormelis   JORDBÆRIS 400 g frosne jordbær korn af 1 vaniljestang 12 spsk. flormelis ½ l piskefløde  

Opskrift - sådan laver du lys brownie med hurtig jordbæris 

  1. Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde, og stil det til side. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Riv appelsinskallen fint, og rør skallen i det smeltede smør. Bland mel, bagepulver og vaniljekorn, og rør det i æggemassen. Rør smørret i æggemassen. Hak chokoladen i store stykker, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med grofthakkede mandler. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.   2. Lad kagen køle helt af. Sigt flormelis over, og skær den i firkanter.   3. Jordbæris: Blend frosne jordbær, vaniljekorn og flormelis godt sammen i en foodprocessor. Tilsæt fløde, og blend igen. Smag til med flormelis.  

Til forret og hovedret til en perfekte gæstemiddag med nem midsommermad anbefaler vi

FORRET: Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips - Få opskriften her

HOVEDRET: Kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater - Få opskriften her