Lys brownie med hurtig jordbæris til 4 personer
INGREDIENSER
130 g smør
2 æg
150 g sukker
skal af 1 usprøjtet appelsin
200 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
korn af 1 vaniljestang
100 g hvid chokolade
50 g smuttede mandler
1 lille bradepande, 15 x 20 cm
PYNT
flormelis
JORDBÆRIS
400 g frosne jordbær
korn af 1 vaniljestang
12 spsk. flormelis
½ l piskefløde
Opskrift - sådan laver du lys brownie med hurtig jordbæris
1. Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en gryde, og stil det til side. Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Riv appelsinskallen fint, og rør skallen i det smeltede smør. Bland mel, bagepulver og vaniljekorn, og rør det i æggemassen. Rør smørret i æggemassen. Hak chokoladen i store stykker, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med grofthakkede mandler. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
2. Lad kagen køle helt af. Sigt flormelis over, og skær den i firkanter.
3. Jordbæris: Blend frosne jordbær, vaniljekorn og flormelis godt sammen i en foodprocessor. Tilsæt fløde, og blend igen. Smag til med flormelis.
Til forret og hovedret til en perfekte gæstemiddag med nem midsommermad anbefaler vi
FORRET: Agurkesuppe med fjordrejer og rugbrødschips - Få opskriften her
HOVEDRET: Kalveculotte med nye kartofler og bagte tomater - Få opskriften her