mandelvafler
Desserter

Hjemmelavede mandelvafler med passionsfrugtsorbet

9. august 2017
af Maja Ambeck Vase
Foto: Columbus Leth
Glæd dine gæster med sprøde hjemmelavede mandelvafler fyldt med syrlig passionsfrugtsorbet. Her får du opskriften på de lækreste hjemmelavede mandelvafler med passionsfrugtsorbet

Hjemmelavede mandelvafler med passionsfrugtsorbet

Tid: 35 minutter. Frysetid: 3 timer, gerne natten over Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 6-8 passionsfrugter (1 dl passionsfrugtsaft)  100 g sukker 1½ dl vand  lidt citronsaft   
  MANDELVAFLER 2 spsk. smør  60 g mandelmel 1 æg  1 æggehvide 2 spsk. sukker 1⁄3 tsk. stødt kardemomme  1 knsp. salt 1 isvaffeljern   
  PYNT  50 g hvid chokolade  blandede frysetørrede bær   PRØV OGSÅ: Old school regnbueis  

Opskrift - sådan laver du hjemmelavede mandelvafler med passionsfrugtsorbet

  1. Halvér passionsfrugterne; pres passionsfrugtkødet ud, og si kernerne fra. Bland passionsfrugtsaft, sukker og vand sammen, og rør rundt, til sukkeret er opløst. Smag til med citronsaft. Kør ismassen på ismaskine, og sæt den i fryseren.   2. MANDELVAFLER: Smelt smørret, og blend alle ingredienser sammen til en ensartet dej i en foodprocessor. Læg et par skefulde dej i et varmt isvaffeljern, og bag isvaflen i ca. 1 minut. Form straks den bløde varme vaffel til et kræmmerhus. Lad den køle af og blive sprød. Gentag med resten af dejen.   3. PYNT: Smelt chokolade i en skål over vandbad, og dyp kanten af isvaflerne i chokoladen. Pynt med forskellige frysetørrede bær.   4. Servér mandelvaflerne med kugler af passionsfrugtsorbet.   PRØV OGSÅ: Pavlova med jordbærparfait