
Hindbærsorbet med hvid chokolade
17. juli 2012
Dessert: Hindbærsorbet (Tid: 8 min + frysetid)
Ingredienser
1½ dl sukker
1½ dl vand
400 g frosne hindbær
2 spsk limesaft
Fremgangsmåde
Kog sukker og vand op i en gryde og smelt sukkeret under omrøring. Siruppen skal være klar.
Fjern gryden fra varmen og afkøl.
Hæld de frosne hindbær i en foodprocessor.
Tilsæt limesaft og blend, til det er jævnt smuldret.
Tilsæt den afkølede sirup langsomt i en tynd stråle og blend til en ensartet masse. Hæld hindbærmassen i en frysebeholder eller kør den i en ismaskine. Frys isen i 8 timer eller til næste dag.
Pynt: Chokoladenet og hvide hindbær (Tid: 10 min)
Ingredienser
100 g hvid chokolade
125 g friske hindbær
Bagepapir
Fremgangsmåde
Hak chokoladen og smelt ? del i en skål over vandbad. Fjern skålen fra varmen og vend resten i. Rør, til det hele er smeltet.
Dyp bærrene i den varme chokolade og læg på bagepapir.
Hæld resten af chokoladen i en frysepose, klip et lillebitte hul og lav et net, 10 x 10 cm, af striber på langs og tværs på bagepapir. Læg evt. hvert net (og bagepapir) over et lille glas, så det vil størkne let buet.
Afkøl og servér chokoladenet og hindbær til hindbærsorbet.
Er du vild med desserter?
En ny gruppe for dessert-elskere har set dagens lys på facebook. I facebook-gruppen "Jeg elsker dessert" bliver du fodret med skønne og anderledes dessert-opskrifter, og kan få gode tips fra ligesindede med en sød tand. Se mere på www.facebok.com/jegelskerdessert eller vær med i gruppen lige HER.
Der kommer hele tiden nyt i SØNDAGs shop - her er nogle af vores skønne sager!
Røreskål i keramikfra Mason Cash
229 kr. i SØNDAGs webshop
>> Køb HER
Lékué Macaron Kit- lav nemt dine egne macarons.
349 kr. i SØNDAGs webshop
>> Køb HER
Snittekniv fra Pure Komachi i rustfrit stål, med anti-slip effekt.199 kr. i SØNDAGs webshop.
>> Køb HER