
Hindbæris uden sukker
7. maj 2014INGREDIENSER
250 g søde tørrede abrikoser 2½ dl æblemost/juice 500g hindbær (friske el. frosne) Stødt kanel Stødt kardemomme PRØV OGSÅ: LCHF-opskrift: Lav selv lækre snickersOpskrift – sådan laver du hindbæris uden sukker:
1. Skær abrikoser i mindre stykker og lad dem stå i blød i juicen mindst 8 timer. (Iblødsætning er ikke nødvendig, hvis du har en powerblender).
2. Kom alt i en blender, start med 1/3 tsk af både kanel og kardemomme og smag til med lidt ekstra, hvis du synes.
3. Blend til det bliver glat. Hjælp til med en ske uden at falde for fristelsen til at komme mere væske i.
4. Kom det i en fryseegnet container med låg og stil det i fryseren.
5. Under indfrysningen skal isen røres igennem en gang i timen for at undgå, at der dannes store krystaller.
Husk: Fødevarestyrelsen anbefaler at koge frosne bær inden brug for at uskadeliggøre eventuelle mikroorganismer.
PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker
Se flere opskrifter i kogebogen ”DET SØDE – sundhed & nydelse” af Lisbteh Tordendahl.