Desserter

Grillede figner i muskatvinsirup med vaniljeis

af Marie Melchior 23. juli 2014
Foto: Line Falck
De grønne figner er umodne, men bliver lækre og søde, når de marineres i sirup og smager skønt med en klat god vaniljeis

Grillede figner i muskatvinsirup med vaniljeis til 6 personer

INGREDIENSER 12 friske, grønne figner   MUSKATVINSIRUP 2½ dl muskatvin (sød dessertvin) 125 g sukker 1 vaniljestang 1 tsk. hel rosenpeber 1 laurbærblad skal af 1 usprøjtet appelsin   TIL SERVERING god vaniljeis  

Opskrift - sådan laver du grillede figner i muskatvinsirup med vaniljeis

  1. Muskatvinsirup: Varm muskatvin og sukker op i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg vaniljekorn og vaniljebælg i gryden. Tilsæt rosenpeber, laurbærblad og appelsinskal. Bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og kog det ind til en sirup i 15-20 minutter. Afkøl siruppen.   2. Steg fignerne i 3-4 minutter på hver side på en varm grill. Læg de grillede figner i siruppen. Servér med vaniljeis til.  

Til forret og hovedret til en perfekt grill-middag med anbefaler vi

FORRET: Grillet tortilla med parmaskinke og tomatsalsa - Få opskriften her

HOVEDRET: Oksekotelet med grillede grøntsager - Få opskriften her