Desserter

Grillede figner i muskatvinsirup med vaniljeis

De grønne figner er umodne, men bliver lækre og søde, når de marineres i sirup og smager skønt med en klat god vaniljeis

Grillede figner i muskatvinsirup med vaniljeis til 6 personer

INGREDIENSER
12 friske, grønne figner
 
MUSKATVINSIRUP
2½ dl muskatvin (sød dessertvin)
125 g sukker
1 vaniljestang
1 tsk. hel rosenpeber
1 laurbærblad
skal af 1 usprøjtet appelsin
 
TIL SERVERING
god vaniljeis
 

Opskrift - sådan laver du grillede figner i muskatvinsirup med vaniljeis

 
1. Muskatvinsirup: Varm muskatvin og sukker op i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg vaniljekorn og vaniljebælg i gryden. Tilsæt rosenpeber, laurbærblad og appelsinskal. Bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og kog det ind til en sirup i 15-20 minutter. Afkøl siruppen.
 
2. Steg fignerne i 3-4 minutter på hver side på en varm grill. Læg de grillede figner i siruppen. Servér med vaniljeis til.
 

Til forret og hovedret til en perfekt grill-middag med anbefaler vi

FORRET: Grillet tortilla med parmaskinke og tomatsalsa - Få opskriften her

HOVEDRET: Oksekotelet med grillede grøntsager - Få opskriften her