Fyldt formkage med pocherede pærer og brombærsylt
Desserter

Fyldt formkage med pocherede pærer og brombærsylt

af Timm Vladimir 7. september 2018
Foto: Columbus Leth
Forkæl dine gæster med et brag af en kage. Den smager fantastisk og ser vildt flot ud - og så er den faktisk slet ikke så svær at lave. Her får du opskriften på fyldt formkage med pocherede pærer og brombærsylt
12 min 8 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 60 g kartoffelmel
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 1 briochebageform, ca. 22 cm i diameter

POCHEREDE PÆRER

  • 4 pærer
  • 1 usprøjtet citron
  • 200 g sukker
  • 1 l vand

BROMBÆRSYLT

  • 250 g brombær
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ dl vand
  • ½ spsk. majsstivelse, f.eks. Maizena
  • saft af ½ citron

TIL SERVERING

  • vaniljeis eller vaniljecreme

Opskrift - sådan laver du fyldt formkage med pocherede pærer og brombærsylt

  1. Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt med en elpisker. Sigt kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og vaniljepulver i, og fold det forsigtigt ind i dejen. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i 10-12 minutter, til den er let gylden.   2. POCHEREDE PÆRER: Skræl og halvér pærer. Skær citronen i skiver. Bring sukker, citronskiver og vand i kog. Tilsæt pærer, og skru lidt ned for varmen. Lad dem pochere (småkoge) i ca. 15 minutter, til de er møre. Tiden afhænger af, hvor modne pærerne er.   3. BROMBÆRSYLT: Skyl brombær, og kog dem op sammen med sukker, vaniljepulver og vand i en gryde. Lad det koge i 5 minutter. Rør majsstivelse ud i meget lidt koldt vand, og rør det i brombærrene. Lad blandingen koge i yderligere 2-3 minutter. Smag til med citronsaft.   4. SAMLING AF KAGEN: Skær lagkagebunden i 2 dele, og tryk den ene bund ned i brioche bageformen, så den dækker hele formen. Smør ¹/³ af brombærsylten på bunden, og læg et lag pærer i. Gentag med resten af brombærsylt og pærer. Læg til sidst den anden halvdel af lagkagebunden oven på formen, så den lukker tæt. Sæt kagen på køl, og lad den trække (gerne under pres) i mindst 3 timer og gerne natten over.   5. SERVERING: Vend kagen ud af formen, og servér med vaniljeis eller vaniljecreme.   TIP: At pochere betyder at småkoge i 90°-95° varm væske.   PRØV OGSÅ: Charlottekage med brombærmousse  

Andre lækre opskrifter