Desserter

Brombærkage med perlesukker

af Marie Melchior 24. oktober 2014
Foto: Line Falck
Lækre små kager med brombær - spis dem lune med god vaniljeis til

Brombærkage med perlesukker til 6 personer

INGREDIENSER

MØRDEJ 125 g usaltet smør 75 g flormelis 1 knsp. salt 250 g hvedemel 1 æg   FYLD 250 g brombær 75 g sukker 1 knsp. salt saft og skal af 1 usprøjtet citron 1 æg til pensling 2-3 spsk. perlesukker  

Opskrift - sådan laver du brombærkage med perlesukker

  1. Mørdej: Kom det bløde smør i en foodprocessor, og blend, til smørret er cremet. Tilsæt flormelis, salt og mel, og blend, til dejen er som rasp. Tilsæt ægget, og blend, til dejen netop samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst ½ time.   2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel. Skær dejen i 6 lige store stykker. Pensl kanterne med vand. Tænd ovnen på 200°.   3. Fyld: Bland brombær, sukker og salt i en skål. Riv og pres citronen. Rør citronsaft og -skal i bærblandingen. Læg et par skefulde bær på midten af hvert dejstykke. Fold dejen sammen hen over fyldet. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Skær et par snit i hver kage. Bag dem i ovnen i 35-40 minutter, til de er gyldne, og frugtsaften bobler. Afkøl dem på en bagerist.   PRØV OGSÅ: Mandelkage med brombær