Arme riddere med bærcoulis og citroncreme til 4 personer
Tid: 30 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL ARME RIDDERE
6 skiver lyst brød
1 æg
1 dl piskefløde
korn af 1 vaniljestang
30 g smør til stegning
50 g sukker
BÆRCOULIS
500 g friske bær (f.eks. jordbær, blåbær og hindbær)
3 spsk. flormelis
CITRONCREME
2½ dl græsk yoghurt 10 %
2 spsk. flormelis
lidt citronsaft
skal af ½ usprøjtet citron
Opskrift - sådan laver du arme riddere med bærcoulis og citroncreme
1. Arme riddere: Skær brødskiverne i halve på skrå. Pisk ægget let sammen med fløde og vaniljekorn. Vend brødskiverne godt rundt i æggeblandingen, og steg dem gyldne på begge sider i smør på en stor pande. Læg dem på et fad, og drys med sukker.
2. Bærcoulis: Skyl bærrene, nip jordbærrene. Blend ¹⁄₃ af bærrene med flormelis i en foodprocessor. Gem resten af bærrene til pynt.
3. Citroncreme: Rør yoghurt sammen med flormelis, citronsaft og fintrevet citronskal til en let syrlig creme.
4. Servering: Fordel bærcoulis, friske bær og citroncreme på brødene, og servér straks.