arme riddere, bær, bærcoulis, citron, citroncreme
Desserter

Arme riddere med bærcoulis og citroncreme

af Camilla Zarah Lawes 31. juli 2015
Foto: Columbus Leth
Arme riddere er en klassisk mormordessert, hvor man ikke rigtig skal have ondt af de stakkels riddere, når de bliver flankeret af så lækkert tilbehør! Få opskriften på arme riddere med bærcoulis og citroncreme her

Arme riddere med bærcoulis og citroncreme til 4 personer

Tid: 30 minutter.   DET SKAL DU BRUGE TIL ARME RIDDERE 6 skiver lyst brød 1 æg 1 dl piskefløde korn af 1 vaniljestang 30 g smør til stegning 50 g sukker   BÆRCOULIS 500 g friske bær (f.eks. jordbær, blåbær og hindbær) 3 spsk. flormelis   CITRONCREME 2½ dl græsk yoghurt 10 % 2 spsk. flormelis lidt citronsaft skal af ½ usprøjtet citron  

Opskrift - sådan laver du arme riddere med bærcoulis og citroncreme

  1. Arme riddere: Skær brødskiverne i halve på skrå. Pisk ægget let sammen med fløde og vaniljekorn. Vend brødskiverne godt rundt i æggeblandingen, og steg dem gyldne på begge sider i smør på en stor pande. Læg dem på et fad, og drys med sukker.   2. Bærcoulis: Skyl bærrene, nip jordbærrene. Blend ¹⁄₃ af bærrene med flormelis i en foodprocessor. Gem resten af bærrene til pynt.   3. Citroncreme: Rør yoghurt sammen med flormelis, citronsaft og fintrevet citronskal til en let syrlig creme.   4. Servering: Fordel bærcoulis, friske bær og citroncreme på brødene, og servér straks.