Desserter

Æble-brødkage

13. oktober 2008
af Beagle Iuel-Brockdorff
Ca. 8 skiver sandwichbrød uden skorpeblødt smør2 spsk farinca. 4 spsk sirup ÆblegrødCa. 6 madæbler (fx Belle de Boskoop)1 flækket vaniljestang eller

Ca. 8 skiver sandwichbrød uden skorpeblødt smør2 spsk farinca. 4 spsk sirup ÆblegrødCa. 6 madæbler (fx Belle de Boskoop)1 flækket vaniljestang eller et par strimler citronskal, sukkerSkræl æblerne, skær dem i både og kog dem med lidt vand og den valgte smag, til æblerne kan moses. Smag mosen til med sukkerSkær brødskiverne til, så de passer i en dyb tærteform, og smør dem tyndt med smør. Drys formen med farin. Læg et lag brød med smørsiden nedad i formen og op ad siderne og fyld æblegrøden i. Læg brødskiver på oversiden med smørsiden opad og dryp med sirup. Sæt formeni ovnen ved 200 grader og bag kageni ca. 30 min., til brødet er gyldent og sprødt. Servér kagen med fløde.