https://imgix.femina.dk/media/9ead462ea6734e3db1af1f98fc1cf6d8.jpg
Mad

Citronmuffins

4. april 2012
af Lynn Andersen
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du opskriften på lækre hjemmelavede muffins

Brunch: Citronmuffins

TID: 20 min. + bagning

Ingredienser
Revet skal af 3 øko-citroner
1 spsk vand
110 g sukker
50 g smør
240 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
2 æg
2 dl kærnemælk
½ dl birkes

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader.

Kom citronskal, vand og knapt 1 dl sukker i en lille kasserolle. Kog det over svag varme i 2 min., til sukkeret er opløst.

Tilsæt smørret og rør, til det er smeltet. Stil kasserollen til side.

Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.

Pisk æg, kærnemælk og citronblanding sammen i en anden skål. Bland indholdet i de to skåle sammen og tilsæt birkes. Rør til dejen er jævn.

Kom dejen i smurte muffinforme, drys resterende sukker over og bag dem i 15-20 min.

Afkøl i 5 min. og vend dem forsigtigt ud på en bagerist.

TIP
Muffins kan være søde, sunde eller salte - og de er gode hele dagen: Til at tage med som frokost eller mellemmåltid eller bare til snuppe i en håndevending. De er nemme at lave - og nemme at få afsat.

Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.

Læs også