
Citronmuffins
4. april 2012
Brunch: Citronmuffins
TID: 20 min. + bagning
Ingredienser
Revet skal af 3 øko-citroner
1 spsk vand
110 g sukker
50 g smør
240 g hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
2 æg
2 dl kærnemælk
½ dl birkes
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 grader.
Kom citronskal, vand og knapt 1 dl sukker i en lille kasserolle. Kog det over svag varme i 2 min., til sukkeret er opløst.
Tilsæt smørret og rør, til det er smeltet. Stil kasserollen til side.
Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål.
Pisk æg, kærnemælk og citronblanding sammen i en anden skål. Bland indholdet i de to skåle sammen og tilsæt birkes. Rør til dejen er jævn.
Kom dejen i smurte muffinforme, drys resterende sukker over og bag dem i 15-20 min.
Afkøl i 5 min. og vend dem forsigtigt ud på en bagerist.
TIP
Muffins kan være søde, sunde eller salte - og de er gode hele dagen: Til at tage med som frokost eller mellemmåltid eller bare til snuppe i en håndevending. De er nemme at lave - og nemme at få afsat.
Hvad synes du om denne opskrift?
Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.