Brød

Teatime: Blomme-marmelade

af Louisa Lorang 10. februar 2011
Foto Anders Schønnemann
Opskriften er en del af det komplette klassiske teselskab. Her får du opskriften på blommemarmelade og en praktisk indkøbsliste

(nok til også at gemme)1 kg blommer1 fed stang vaniljeca. 700 g sukker15 g ingefær, fint hakket3-4 tsk. geleringspulver til marmeladeevt. AtamonUdsten blommerne. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gnid dem ud i lidt af sukkeret. Kom blommer, vaniljestang, sukker og ingefær i en kasserolle, og lad det simre i 20 minutter. Tilsæt geleringspulver, og lad marmeladen koge i yderligere 10 minutter (tjek lige anvisningen, noget må ikke koge, når geleringspulver er tilsat).Tag gryden af varmen, og hæld marmeladen på skoldede (evt. med Atamon) glas. Afkøl helt inden brug. Marmeladen kan holde sig uåbnet i mindst 1 måned.BRIOCHER(16 stk.)20 g gær2 tsk. sukker½ tsk. salt½ dl lunet vand (37°)6 æg (str. M)ca. 450 g hvedemel200 g smør (stuetemperatur)lidt mel til at ælte med1 æglidt koldt vandRør gær, sukker og salt ud i lunet vand. Tilsæt æggene, og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen er blød og fin.Pisk i smørret, og ælt det derefter ind i dejen. Det tager lidt tid, og du får brug for lidt mere mel. Ælt smørret ind i dejen, til dejen er glat og smidig. Sæt dejen på køl til næste dag.Tril 48 små kugler af dejen (eller 16, hvis du vil have den hurtige version). Smør en muffinform (16 huller) grundigt med smør, og kom tre små dejkugler i hver. Lad briocherne hæve i 20 minutter.Pisk 1 æg med 2 spsk. koldt vand, og pensl briocherne. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°, gerne varmluft, i ca. 15 minutter. Lad dem køle lidt af, og servér dem lune med koldt smør og marmelade.SÅDAN BLIVER DET ENDNU NEMMERE: Lav blommemarmeladen i god tid.FÅ INDKØBSLISTEN HER

Rugbrødssnitter med laksFå opskriften her
ChokoladecupcakesFå opskriften her