Brød

Rugbrød uden surdej

af Louise Dandanell Ørsted 13. oktober 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: Ca. 3½ time1 dl kogende vand4 dl kærnemælk50 g gær1 tsk salt1 spsk honning400 g groft rugmel100 g fuldkornsrugmelCa. 300 g hvedemelPrøv også

Tid: Ca. 3½ time

1 dl kogende vand4 dl kærnemælk50 g gær1 tsk salt1 spsk honning400 g groft rugmel100 g fuldkornsrugmelCa. 300 g hvedemel

Prøv også:

Traditionelt rugbrød med surdej Æblegrød med sukkerristet rugbrød

Hæld kogende vand i kærnemælken, så det bliver lunt.

Rør gæren ud i lidt af kærnemælken og hæld derefter resten i sammen med salt og honning.

Rør de to slags rugmel i dejen og ælt hvedemel i. Lad dejen hæve i 1 time.

Rør dejen igennem og form den til et brød. Prik med en gaffel og lad den hæve i yderligere 1 time.

Bag brødet ved 175 grader i ca. 1 time og 15 min.

Lad brødet køle let af på en rist og læg det herefter i en plasticpose.